En guide til at holde din emhætte ren

Det er vigtigt, at du ofte gør de emhætte rent. Det er med til at undgå sur madlugt og dårligt indeklima. Det er heldigvis ikke så svært at gøre emhætten rent.
Emhætte

En ren emhætte

En ren emhætte suger altså bedst. Når din emhætte suger effektiv forhindre den, at der sætter sig fedt og lugt på dine møbler og loft. Det er derfor vigtigt, at du holder din emhætte ren og særligt dens filter.

Rens dit filter

Rens din emhætte fedtfilter ofte, så den fungerer effektivt. Du skal rense dine filtre cirka en gang om måned, selvfølgelig alt efter, hvor ofte du laver mad. Sådan renser du din emhætte bedst.

En tur i opvaskemaskinen er den letteste måde at gøre din filtre rene på. Vask dine filtre uden tallerkener og andet service. Dit service risikerer at blive fedtet fra filtrene.

Det er selvfølgelig ikke alle, som der har en vaskemaskine. Så kan du nemt rense dine filtre ved at lægge dem i blød. Det nemmeste er, hvis du først lader flirterne ligge i blød en time. Derefter skrubber du dem med en børste eller en svamp.

Sådan renser du meget snavset filtre

Er der gået lang tid siden, du sidst har rengjort din emhætte, så kan fedtet blive en næsten fast masse.

Sådan renser du din emhætte, du ligger filteret i blød i 5-6 timer. Emhætten bliver lagt i blød i en blanding af 1 dl opvaskemiddel og en spiseskefuld salmiakspiritus pr. 2,5 dl vand.

Det er nemmest at gøre filtrene ren ved at lægge dem i bradepande eller lignende. Ved at gøre det i en bradepande – gør du den ren samtidig – win win.

Derefter skyl filtrene grundigt med vand.

Ren køkken

Det er altid vigtigt at holde ens køkken ren og særligt af hensyn til hygiejne og bakterier. Derfor sørg altid for at fjerne madrester, når du er færdig med at lave mad. Tør bordet, komfuret og andre flader over, hver gang du har lavet mad. Gør grundigt rent i dit køkken minimum en gang om ugen, og husk at få ryddet ud i dit køleskab for gamle varer.

Det er også vigtigt at holde ens køkkenredskaber rene, her finder du en guide til, hvordan man gør en pande ren