Hvad er en mårhund

Mårhundene har invaderet den danske natur, og de er en stor trussel mod fugle og små pattedyr, da mårhunden er en altædende rovdyr.
Mårhund
Pindsvinet er et nyttedyr.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en mårhunde
Er en mårhund farlig
Hvor er der mårhunde i Danmark
Hvad skal man gøre, hvis man ser en mårhund
Hvad æder mårhund
Bekæmpelse af mårhund
Hvad er forskellen på mårhund, grævling og vaskebjørn

Hvad er en mårhunde

En mårhund er et inavist dyr i Danmark. Det vil sige, at mårhunde ikke naturligt hører hjemme i den danske natur, den er blevet hentet hertil eller indvandret fra andre lande.

Den første mårhund i Danmark blev registreret i 1980 ved Vejle. Mårhunden stammer fra Østasien, men kom til vesten, da man udsatte flere tusinde mårhunde i Sovjetunionen.

Bestanddelen er steget voldsomt i Danmark, hvor man antager, at der omkring 2000-3000 i den danske natur.

Er en mårhund farlig

Mårhunde udgør en trussel mod fugle og små pattedyr, og mårhunden er god til at svømme, hvorfor den kan komme til områder, hvor ræve aldrig kommer.

Derudover kan mårhunde også bære farlige sygdomme som rabies og den farlige bændelorm Echinococcus multiloculus. Denne bændelorm kan være dødelig for mennesker

Hvor er der mårhunde i Danmark

Mårhunde lever i mange forskellige habitater, men de foretrækker at bo i fugtige områder nær søer og åer. I Danmark lever der flest mårhunde på Jylland, men de kan findes over hele Danmark.

Hvad æder mårhund

Mårhunden er et altædende rovdyr, hvor den spiser alt fra ådsler til fisk, fugle og pattedyr.

Hvad skal man gøre, hvis man ser en mårhund

Hvis man ser en mårhund, skal man give Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund besked, hvor du har set mårhunden eller spore efter dem.

Læs mere på Miljøstyrelsen hjemmeside om, hvordan du indberetter det.

Bekæmpelse af mårhund

Mårhunde må reguleres døgnet rundt og hele året. Alle må fange mårhunde, men det er kun jæger, som der må aflive en mårhund. Mårhunden er omfattet bekendtgørelsen af vildtskader, læs mere om, hvad det betyder her.

Hvad er forskellen på mårhund, grævling og vaskebjørn

Mårhunden og grævlingen ligner hinden meget og særlig på deres størrelse, ansigtsmaske og snuden. Det er dog muligt at se forskelle på mårhunde, grævlinger og vaskebjørne, når man kigger på deres haler og hovedform.

Mårhundens hale er typisk sort på hele oversiden, hvor den så er gullig, grålig eller rødlig på undersiden og siderne. Hvorimod vaskebjørnens hale er lang i forhold til dens krop, og den er stribet i grå og sort. Grævlingens hale er væsentlig kortere og samme farve som kroppen, hvor pelsen er lyst i spidserne.

Grævlingens hoved er karakteristisk ved, at den er kileformet med sorte længdestriber på begge sider. Hvorimod mårhunden og vaskebjørnens hoved er mere rundt. Mårhunden er væsentlig mørkere i pelsen end vaskebjørnen, hvor vaskebjørnen har hvide striber rundt om de sorte øjne.
pencil