Hvordan slipper man af med Edderkopper?

Det er umuligt fuldstændig at slippe af med de langbenede edderkopper. Og de har faktisk også en vigtig funktion i vores hjem, hvor den spiser insekter og fluer.
Edderkop

Indholdsfortegnelse

Hvordan slipper man af med edderkopper
Hvordan undgår jeg edderkopper
Kan man sprøjte mod edderkopper
Hvilken plante holder edderkopper væk
Hvornår er der flest edderkopper
Store edderkopper i Danmark
Edderkopper
Planter mod edderkopper
Dør edderkopper om vinteren
Hvor er edderkopperne om vinteren
Hvordan undgår jeg edderkopper
Hvad er en edderkop karakteriseret ved
Edderkopper facts
Stankelben edderkop
Araknofobi

Hvordan slipper man af med edderkopper

Edderkopper kommer ofte ind i vores hjem igennem små revner og sprækker ved paneler og vinduer. En måde at holde edderkopperne ude af hjemmet er derfor at fuge revner og sprækker. Det er med til at holde nogle af edderkopperne ude.

Hvordan undgår jeg edderkopper

Støvsuge grundigt i dit hjem og særligt i den tid, hvor edderkopper lægger æg. Husedderkoppens parringstid er fra maj-juni. Hvorefter hunedderkoppen lægger æg i et spind.

Sørger du for at støvsuge lidt ekstra grundig i denne periode i hjørner og loftet, så kan du mindske mængden af edderkopper.

Kan man sprøjte mod edderkopper

Man kan godt sprøjte mod edderkopper. Det kan være en ide at bruge insektmiddel i huset sprækker. Her kan du bruge et insektmiddel, som der er beregnet mod kravlende insekter ved sprækker.

Dette kan gøres i forbindelse med den store hovedrengøring en gang om året.

Hvilken plante holder edderkopper væk

Et citrustræ kan hjælpe med at holde edderkopper væk. Her kan du tage en frugt fra træet og gnide dens skål på vinduets ramme og døråbninger. Det hjælper også med at holde andre insekter væk.

Orange-morbær holder også edderkopper og andre kryb væk. Et tip er at plante den orange-morbær i krukker også placere den der, hvor du vil holde edderkopperne væk fra.

Hvornår er der flest edderkopper

Der er flest edderkopper i sensommeren. Det vil sige i august og september. Det er derfor ikke kulden, som trækker edderkopperne ind.

Det er tværtimod hannen som er på jagt efter en hun.

Store edderkopper i Danmark

Der er oftest kun de helt små edderkopper i Danmark, og det er særligt 7 forskellige arter, som vi ser i vores hjem.
Husedderkoppen
Musedderkoppen
Fedtedderkoppen
Mejeredderkoppen
Grotteedderkoppen
Skovkartespinderen
Tæppespinderen

Edderkopper

Der er flere tusinde milliarder edderkopper i Danmark, og de spiser til sammen flere millioner tons insekter hvert år. Så selvom vi synes edderkoppen er lidt uhyggelig og træls, så er den med til at bekæmpe alle de andre skadedyr, som vi heller ikke gider.

Planter mod edderkopper

Citrusplanten virker afskrækkende mod edderkopper. Her kan man spraye sit hjem med vand tilsat citrusolie. Citrusfrugten og citrustræet har nemlig en kraftig duft, som edderkopper ikke kan lide.

Lavendel er generelt en god plante mod edderkopper og andre insekter. Den holder insekterne på afstand.
Citrontræ

Dør edderkopper om vinteren

Edderkopper dør ikke om vinteren. De flest edderkopper overvintrer om vinteren. Det vil sige, at de opholder sig det samme sted. De kan tit findes under bark og i tomme postkasser.

En helt almindelig husedderkop kan blive op til 4 år gammel. Det gælder dog kun for hunnen, da hannen ikke bliver så gammelt.

Hvor er edderkopperne om vinteren

Edderkopperne er stadig i vores huse om vinteren. De går dog i vinterhi, hvorfor de ikke bevæger sig rundt i huset. Man ser mest edderkoppen, når hannerne er kønsmodne og på jagt efter hunner at parre sig med.

Hvordan undgår jeg edderkopper

Undgå edderkopper ved at holde en jævn temperatur og undgå fugt. Edderkoppen foretrækker nemlig rum med lidt fugt som kælderrummet, badeværelset eller soveværelset.

Hvad er en edderkop karakteriseret ved

En edderkop er karakteriseret ved, at den har en todelt krop, otte ben, spindevorter og giftkirtler. Der findes cirka 500 arter af edderkopper i Danmark. Der er knap 50.000 arter beskrevet i verden.

Edderkopper slår deres bytte ihjel ved hjælp af gift.

Edderkopper er ikke et insekt, men derimod tilhører de spindlerne sammen med blandt andet mejere og skorpioner.

Edderkopper facts

Her får du nogle vilde edderkopper facts.


Verdens edderkopper vejer tilsammen hele 25 millioner tons. De mange edderkopper spiser mere end 400 millioner tons insekter årligt. Det svarer til den mængde kød og fisk, vi mennesker spiser.

Stankelben edderkop

Stankelben, mejerne eller opiliones er en orden af 8-benede hvirvelløse dyr med over 6.300 arter. Mejere er spindlere ligesom edderkopper. De laver dog modsat edderkopper ikke spind og har ikke en todelt krop.

Araknofobi

Araknofobi er en betegnelse for angst for edderkopper. Det karakteristiske ved araknofobi er, at reaktionen på edderkoppen er ude af proportion med den fare mennesket egentlig er udsat for. Angsten er kendt i varierende grader hos mange mennesker.

Araknofobi er karakteriseret ved, at frygten er ekstrem og vedvarende.

Der er ingen edderkopper i Danmark, som er farlige for mennesker. Der er dog enkelte, som kan give et smertefuldt bid.
Lær mere om edderkoppen og de forskellige arter på Den Store Danskes hjemmeside.
pencil