hvornår får man løn?

Løn er de penge, som hver måned tjekker ind hos de fleste danske borgere. Løn er med til at betale for din arbejdsindsats hos din arbejdsgiver. De fleste danskere får løn på et fast tidspunkt.
Penge

Hvornår får jeg min løn

Hvornår man får sin løn udbetalt er forskelligt, men de fleste får udbetalt deres løn på samme tidspunkt indenfor en fast periode. De fleste lønmodtager får løn den sidste hverdag i hver måned. Der er dog også nogle, som får udbetalt sin løn hver 14. dag.

Hvad er SU

SU er Statens Uddannelsesstøtte. SU er en økonomisk støtte til studerende, der studerer. SU-loven giver dig mulighed for: få stipendium (SU’en), optage SU-lån og tjene penge ved siden af SU.

Lønudbetaling

Der er ikke en regel om, at lønnen skal komme på den sidste bankdag i måneden. Det er dog det mest normale. Det vil fremgå i ens ansættelseskontrakt, hvornår lønnen bliver udbetalt.

Er der trukket skat af ens løn

Ja, der er som udgangspunkt altid trukket skat af din løn. Hvis du modtager honorar i stedet for månedsløn, så er der ikke trukket skat fra.

Skal man tjekke sin lønseddel

Ja det er altid en god ide at tjekke sin lønseddel. Der sker fejl på lønsedlen indimellem. Så gør det til en vane at tjekke din lønseddel hver måned.

Det er særligt vigtigt at tjekke sin lønseddel, hvis du er timelønnet.

Hvornår får jeg SU?

Du får SU forudbetalt, det vil sige, at du for eksempel får udbetalt SU for februar i januar. Du vil derfor normalt få udbetalt din SU til din konto den sidste hverdag i måned.

Læs mere om SU i vores indlæg: Hvordan får man SU udbetalt

Sidste bankdag

Du kan altid følge med på lønningsdag.dk i, hvornår du skal have løn næste gang. Såfremt du får udbetalt din løn den sidste bankdag i måneden.