Sådan fjerner man en flåt

Hvert eneste år bliver mange dansker bidt af skovflåter. Der er sæson for flåter i sommermånederne.
flåt

Tre gode råd til at holde øje med flåter med

En ren emhætte suger altså bedst. Når din emhætte suger effektiv forhindre den, at der sætter sig fedt og lugt på dine møbler og loft.
1. Tjek for flåter, hver gang du har været ude i naturen
Flåterne har med at gemme sig de varmeste steder på kroppen. De sidder ofe på læggen eller i lysken. De kan også gemme sig i armhulen eller i nakken.

2. Fjern flåten så hurtig som muligt
En flåt skal helst allerede fjernes inden for otte timer

3. Hold øje med borrelia
Det er ikke alle flåter, som kan overføre smitte. Men det er altid vigtig at holde øje om, du får rød udslæt eller en rød ring om bide stedet.

Sådan fjerner du en flåt

Sådan fjerner du en flåt nemmest og bedst med en pincet eller flåtfjerner. Du kan også bruge neglen til at fjerne flåten med.

Hvordan undgår jeg flåtbid

Det er en god ide at dække sin hud, når man går i skov og græsområder, hvor der lever mange flåter. Det er særligt omkring ben og fødder, det er en god ide at dække huden.

Sørg for at undersøge dig selv og børn ofte. Vær særligt opmærksom på de varme og fugtige områder på kroppen, såsom lysken, armhulen, knæhasen og nakken.

Hvilke sygdomme kan en flåt give

Borrelia er den mest almindelig sygdom hos mennesker. Borrelia er en bakterie, som bliver overført til mennesker. I langt de fleste tilfælde kan borrelia behandles med antibiotika.

Flåterne kan også overføre en anden sygdom kaldet Tick Borne Encephalitis også kendt som hjernehindebetændelse. Sygdommen forekommer sjældent i Danmark.

Hvordan ser et flåtbid ud?

Når du har fjernet flået, så er der et lille rødt område, der hvor flåten sad. Det forsvinder af sig selv. Hvis den røde plet derimod ikke forsvinder, men den vokser sig større, så skal du kontakte din læge.

Hvor lang tid kan en flåt sidde

En flåt kan sidde op til 14 dage, hvis den ikke bliver opdaget.

Du vil opdage flåten, når den begynder at suge blod fra dig. Flåten vokser, når den suger blod fra dig. Herefter vil du kunne se flåtens hoved og krop.

Hvad er en flåt

En flåt eller skovflåt er en lille mide med 8 ben. Flåterne suger blod fra dyr og mennesker. De kan her overføre sygdomme. De bider sig fast på mennesker der, hvor huden er tynd. Flåterne bider sig oftest fast på låret, i lysken eller knæhasen.Du vil opdage flåten, når den begynder at suge blod fra dig. Flåten vokser, når den suger blod fra dig. Herefter vil du kunne se flåtens hoved og krop.

Hvor lever flåter

Skovflåten lever i hele Danmark. Flåten foretrækker varme og fugtige omgivelser, og de lever i skove og våde enge. Flåten lever af blod. Den suger blod fra mange forskellige pattedyr og fugle, men den suger kun en gang per stadie.

En guide til, hvordan du fjerner en flåt

Find også mere information om flåter og flåtbid på apotekets hjemmeside

Andre dyr, som sætter sig fast på os mennesker

Det er ikke kun flåter, som sætter sig fast på os mennesker. Vi mennesker og særligt børn bliver også angrebet af lus. Lus lever i vores hovedbund, hvor de suger blod, som er årsagen til, at det begynder at klø.

Her finder du en guide til, at få bugt med lus