En hurtig guide til at fjerne glaspest

Glaspest er en ting dine glas kan lide af. Glaspest er kendetegnet ved, at glassene bliver hvid og får en mat overflade.
Glas

Kan man få glaspest væk

Man kan godt få kalk og det såkaldte glaspest væk fra dine glas. Du fjerner glaspest med klar eddike og varmt vand. Du skal vaske dine glas i hånden i klar eddike og varmt vand.

Hvordan får jeg glaspest af mine glas

Du kan få glaspest af dine glas ved at lægge dem i blød i vand med cirka to dl eddike eller citronsyge og masser af opvaskemiddel i. Alt efter hvor hårdt dine glas er ramt, skal de have alt fra 10 minutter til natten over.

Husk at vaske glassene grundigt af bagefter, så der ikke sidder eddike eller citronsyge tilbage på glasset.

Hvad er årsagen til glaspest

Glaspest opstår, når glassene bliver vasket for varmt. Det kommer fra kiselsyre, som stammer fra glassets materiale, når glassene bliver over 60-65 grader varme. Du kan derfor forbygge glaspest ved at vaske dine glas på et program mindre end 55 grader.

Det er også en god ide at åbne maskinen lige så snart den er færdig. Så glassene hurtigst mulig damper af. Et andet godt råd er også at tørre dine glas af.

Hvorfor bliver mine glas mælkehvide i opvaskemaskinen

Dine glas bliver ofte mælkehvide, fordi glassene udsættes for en basisk påvirkning fra sæben. Sæben er med til at påvirke, at glasset krystalliserer og der opstår kiselsyre.

Brug af afspændingsmiddel i opvaskeren

Afspændingsmidlet har to funktioner i opvaskemaskinen. Det er med til at reducere overfladespændingen og blødgøre vandet. Afspændingsmidlet er med til at få vandet til at nemmere at falde af glassene, så der ikke efterlades kalkpletter.

Glaspest i opvaskemaskinen

Glaspest opstår ofte i opvaskemaskinen. Der findes dog råd for at undgå og mindske risikoen for glaspest i opvaskemaskinen. Du kan følge denne guide til at undgå glaspest i opvaskemaskinen
Læs også om, hvordan man fjerner pletter på sit tøj