Hvorfor får man næseblod?

Næseblod er blod fra et bristet blodkar i næsen. Der kan være mange grunde til, at man får næseblod. Bliv lidt klogere på næseblod i dette indlæg.
Næse

Hvad er årsagen til næseblod

Der findes mange årsager til, at man får næseblod. En af de mest typiske årsager er ved, at man får et slag på næsen.

En anden årsag til næseblod er irritation i næseslimhinden. Hvor næseblodet kan opstå ved, at man har udtørring eller skorpedannelse. Det gør, at man får trang til at pille næse. Og derved får man "pillet" hul på næsen, hvorfor man får næseblod.

Læs mere om næseblødning på Sundhed.dk. Her kan du blive klogere på, hvad du skal gøre for at forhindre, undgå og stoppe næseblod.

Sådan undgår man næseblod

Næseblod kan undgås ved, at når man er forkølet, at man er forsigtig omkring næsen, når man pudser den. Man kan også skylles næsen med en saltvandsopløsning. Du kan både blande din egen eller købe en på apoteket.

Hvad er næseblod

Næseblod er en blødning fra næsen, som kan komme fra det ene eller begge næsebor. Som ofte holder næseblodsblødningen op af sig selv eller ved, at man klemmer næsen.

Det er mest almindeligt, at man får næseblod, fordi man har fået et slag på næsen.

Hvordan stopper jeg næseblod

Næseblod kan stoppes med følgende metoder
- Anbring dit hovedet højt
- Tryk næsen sammen fra til side
- Presse næsen helt sammen i et godt stykke tid

Det er også altid en god ide at bruge papir til at forhindre blodet i at løbe ned på dit tøj. Da det kan være svært at få blod af sit tøj og særligt hvidt tøj. I linket nedenfor for du en guide til, hvordan man bedst muligt fjerner blod fra sit tøj.
Læs i artiklen "Hvordan fjerner man pletter" også om, hvordan du får blod af tøjet